Potentieel gerichte aanpak

 

"Het potentieel is als een een zakje met zaadjes. Op het plaatje aan de buitenkant zie je tot wat het zaadje kan worden.

Met de passende voedingsbodem, water, licht en aandacht kan dat kleine zaadje tot volle wasdom komen." 

 

Het potentieel is de bron van inspiratie, creativiteit en innovatie. Door de aandacht op het potentieel te richten, lijkt alles weer als vanzelf te gaan stromen. Het is een makkelijke, flexibele energie om mee te werken.

De eerste stap is om met elkaar, vanuit een ruim bewustzijn, het grotere potentieel te ontdekken. Daarna laat je het potentieel de weg wijzen. 'Het gras gaat niet harder groeien als je er aan trekt' en zo gaat het ook met het ontwikkelen van het potentieel. Dat doe je stap voor stap. De eerste wezenlijke stappen zijn onzichtbaar voor de buitenwereld. Dan ontspruit er iets waar iedereen van ziet dat het de moeite waard is om er aandacht aan te schenken en het tot volle wasdom te brengen. Dat vraagt vertrouwen, geduld en aandacht. Het vraagt ook moed en kracht en de juiste actie. Het levert blijvende transformaties op, die er toe doen en die de oorspronkelijke verwachtingen te boven gaan.