Potentieel gerichte aanpak

In de dynamische wereld van vandaag gelden de oude zekerheden niet langer. Het is aan onszelf om de toekomst te creëren. Leven en werken vanuit de 'potentieel gerichte aanpak' betekent het ontwikkelen van ons grootste potentieel en van het enorme potentieel van de mensen en organisaties waarmee wij werken. 

Co-creatie

In elke situatie of omstandigheid vragen we ons dan af: welke mogelijkheden liggen hier? Wat wil er hier ontstaan? Hoe kan ik spelen met wat zich aandient en iets nieuws creëren, in plaats van er weerstand aan te bieden?  Het samenwerken met de energie van het potentieel noemen we co-creatie.

Ruimte maken

De toekomst is aan hen die creatief, innovatief en oorspronkelijk zijn. Binnen de grenzen van je huidige bewustzijn blijven de mogelijkheden beperkt. Wanneer je ruimte maakt voor nieuwe manieren van denken en zijn, ben je vrij om te groeien naar een nieuwe manier van leven en werken. 

Het intellect (IQ) is slechts een klein deel van je veel ruimere geest. Door ook te luisteren naar je gevoel (EQ) en je intuïtie (SQ) en de verbinding aan te gaan met jouw essentie komt er veel meer in je bewustzijn. Zo ontdek je alles wat er nodig is om het het potentieel te ontdekken en kun je bijdragen aan het creëren van een betere wereld. 

Inspiratiebron: Transformational Presence by Alan Seale